detector.media
10.09.2020 10:05
Претендента на «Оскар» від України обиратимуть серед трьох фільмів
Претендента на «Оскар» від України обиратимуть серед трьох фільмів
Український оскарівський комітет оголосив фільми, які візьмуть участь у відборі на висування на премію «Оскар» в номінації «Міжнародний повнометражний фільм» від України.

Про це Український оскарівський комітет повідомляє на своїй фейсбук-сторінці. 

Цього року заявки на участь у відборі подали три стрічки:

Український оскарівський комітет обере та оголосить претендента на премію «Оскар» від України 24 вересня. 

«Атлантида» розповідає про двох друзів-ветеранів, які працюють на металургійному заводі в 2025 році. Один із них не може здолати посттравматичний синдром після війни на Донбасі й одного дня робить фатальний крок у розпечену лаву. Згодом завод закривають зарубіжні власники, і його товаришеві доводиться шукати собі нову роботу. Ця нова робота приводить його до несподіваних знайомств і волонтерського долучення до однієї дуже непростої, проте важливої справи.

«Мої думки тихі» розповідає про молодого звукорежисера Вадима. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і вирушити в «привабливу Канаду» подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється його мама.

«Земля блакитна, ніби апельсин» розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де воєнні дії тривають вже довгий час. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Але, незважаючи на всі труднощі, ця родина є дуже дружньою і життєрадісною. Мама й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Нагадаємо, минулого року на висування на премію «Оскар» від України претендувала лише одна стрічка – «Додому» Нарімана Алієва, яка потрапила до лонглиста премії, але до шортлиста не пройшла

Нагадаємо, в 2018 році Український Оскарівський комітет отримав від українських кінематографісів шість заявок на участь у відборі на «Оскар». У 2017 році заявки на участь у відборі подали вісім український стрічок. У 2016 - три фільма

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY