detector.media
06.09.2020 10:49
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про звільнення з білоруської в'язниці журналіста Сергія Щоголева
Журналіст є громадянином України.

Про це Кулеба написав у твітері. «Гарні новини. Громадянин України Сергій Щоголев, якого затримали 1 вересня у Мінську, звільнений з-під варти. Стан його здоровя задовільний, скарг на умови утримання він не висловлював. Дякую посольству в Білорусі та нашим консулам за якісну роботу і підтримку співвітчизника», – написав він.

Про звільнення журналіста Дмитро Кулеба розповів також в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 4 вересня на каналі «Україна».

«Я посла в Білорусі викликав на консультації та чітко заявив, що цей виклик жодним чином не матиме негативного впливу на здатність України отримувати необхідну інформацію і захищати права громадян на території Білорусі. І доказ є прямо сьогодні - посол все ще в Україні, але без присутності посла там ми змогли звільнити громадянина України, журналіста з в'язниці в Білорусі», – зазначив Кулеба.

На ток-шоу він не назвав імені журналіста чи видання, в якому той працює, але додав, що «у нас затримання одних журналістів широко висвітлюються, а інших - не широко».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY