detector.media
05.09.2020 17:42
У Британії екоактивісти заблокували друкарні – кілька газет не змогли вийти вчасно
У Британії екоактивісти заблокували друкарні – кілька газет не змогли вийти вчасно
Активісти звинуватили газети в замовчуванні змін клімату.

У ніч із 4 на 5 вересня у Великій Британії екоактивісти з організації Extinction Rebellion заблокували доступ до мережі друкарень Newsprinters, що належать медіамагнату Руперту Мердоку. Через це кілька загальнонаціональних газет не змогли вчасно надійти в продаж 5 вересня. Про це повідомляє BBC.

Понад 100 протестувальників блокували три друкарні в Англії та Шотландії. На них друкуються газети Sun, Times, Sun on Sunday, Sunday Times, Scottish Sun, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, Daily Mail, Mail on Sunday, Evening Standard. Активісти звинуватили газети в тому, що вони не повідомляють про зміни клімату. Під час акцій протесту було затримано 72 людини.

Мережа друкарень Newsprinters звинуватила активістів в «атаці на всю вільну пресу», яка вплинула на робітників друкарень і продавців газет, які зіштовхнулися з фінансовими санкціями. Newsprinters повідомила, що завдяки галузевим партнерам перенесла друк до інших місць.

Газета Sun повідомила про затримку з надходженням у продаж і теж назвала блокування «атакою на всю вільну пресу». Головний редактор Telegraph Кріс Еванс у листі до співробітників повідомив, що хоча їхнє видання не було мішенню активістів, воно «серйозно постраждало». Він теж розцінив акцію як «атаку на свободу слова» і поставив під сумнів дії поліції, яка «поставила право кількох людей протестувати вище за право інших людей читати вільну пресу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY