detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
04.09.2020 14:30
Нацрада призначила ще по одній перевірці каналів, які перетворилися на Kyiv.Live
Нацрада призначила ще по одній перевірці каналів, які перетворилися на Kyiv.Live
Цього разу через порушення програмних концепцій

3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила по другій позаплановій перевірці телеканалів Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк») і «Перший київський» (ТОВ «ТРК “Купол”»), які 9 серпня переформатувалися на новий міський канал Kyiv.Live.

Якщо перші перевірки Нацрада призначила за самовільну зміну логотипів, то другі – за недотримання програмних концепцій.

Під час моніторингу 13 серпня Нацрада виявила, що ТОВ «Ньюс нетворк» зменшило обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач (замість 21 год 30 хв на добу – 20 год 23 хв). А ТОВ «ТРК “Купол”» зменшило обсяг розважальних передач (замість 5 год на добу – 3 год 10 хв), і з його ефіру зникли культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, дитячі передачі, фільмопоказ.

Нагадаємо, телеканал Kyiv.Live розпочав мовлення 9 серпня в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Генпродюсер Kyiv.Live – Олексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а в червні 2019 року очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK). Інвестор Kyiv.Live – столичний забудовник і народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Столар. Олексій Семенов і Вадим Столар планують запуск іще низки міських каналів у великих містах.

20 серпня Нацрада призначила позапланові перевірки телекаалів «Перший київський» та Rabinovich TV через самовільну зміну логотипа на Kyiv.Live.

2 вересня, у День Одеси, розпочав мовлення телеканал Odesa.Live в цифровому ефірі в Одесі та області та в мережах кабельних операторів замість телеканалу GTV (ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”»). 3 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку каналу GTV через самовільну зміну логотипа на Odesa.Live.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY