detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
04.09.2020 14:20
Нацрада перевірить канал «Наш» через ролик проти незалежності України
Нацрада перевірить канал «Наш» через ролик проти незалежності України
У ролику показували як помилку вибір українського народу на референдумі про незалежність.

3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Наш» (ТОВ «Наш 365») через трансляцію 24 серпня, в День Незалежності, відеоролика «Наша (не)залежність? Наш покаже».

На думку Нацради, відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення в 1991 році Всеукраїнського референдуму, на якому більшість громадян підтримали незалежність України. «Поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме у день державного загальнонародного свята, Дня незалежності України, має ознаки дискримінації по відношенню до тієї частини населення України, через вибір якої на Всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року Україна здобула незалежність, розпалення ворожнечі між різними групами населення України», – пояснює Нацрада у своєму рішенні.

Нацрада вбачає в ролику ознаки порушення норм закону «Про телебачення і радіомовлення», які забороняють розпалювання ворожнечі та вимагають від мовників дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Нагадаємо, що цей ролик викликав обурення користувачів соціальних мережах. Глядачі закликали Нацраду та СБУ відреагувати на цей сюжет.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY