detector.media
04.09.2020 14:12
Рада з держпідтримки кіно розширила список переможців першого туру 14-го пітчингу
Рада з держпідтримки кіно розширила список переможців першого туру 14-го пітчингу
До переліку кінопроєктів, що пройшли до другого туру, додали 11 стрічок. Загалом їх 339.

Таке рішення Рада з державної підтримки кінематографії затвердила на своєму засіданні 4 вересня. Відео засідання доступне на YouTube-каналі Держкіно. 

Рада з держпідтримки кінематографії затвердила перелік проєктів, допущених до участі в другому турі 14-го пітчингу, які отримали від Експертної ради 3,5 та більше балів. А також додала ті проєкти, які не набрали прохідний бал, але мають, на думку членів Ради, потенціал – художній або комерційний. А саме: «Високо в горах», «Героїка» (мажоритарна копродукція), «З новим кроком», «Іловайськ 2014. Бішут»,«Скажене весілля 3», «Третя спроба» (національні фільми для широкої глядацької аудиторії), «Дике літо в Криму», «Новий рік відміняється» (ігрові повнометражні для дітей), «Нуль», «Нижній горизонт», «Радикальне прощення» (фільми художньої та культурної значущості).

Нагадаємо, що серед проєктів, що пройшли до другого туру 14-го пітчингу є ті, які перемогли в 11-му пітчингу Держкіно, але тоді не потрапили до остаточного списку переможців через перегляд результатів: «Ольга», «Мішень антихриста», «Матінко рідна!», «Діви ночі», «Сусідка», «Еволюція або смерть. Пригоди Павіана Томаса», «Сірі бджоли», «Сирена», «Антропоцен», «Ти – Космос», «Спокута», «Ерік Кам’яне Серце», «Актриса», «Край ріки», «ШТТЛ», «Режисер», «Рахувати до десяти», «Леся», «13 січня».

Отже, до другого туру пройшли 339 проєктів:

Повний перелік балів першого туру можна подивитися тут

Нагадаємо, цього року Держкіно планувало провести одразу чотири пітчинги для фільмів-дебютів, ігрових повнометражних, серіалів, анімаційних і документальних фільмів, та через скорочення фінансування кіногалузі 14-й, 15-й і 16-й пітчинги об'єднали в один.

Орієнтовна дата початку другого туру пітчингу, тобто публічних презентацій проєктів, – 14-25 вересня 2020 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY