detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
02.09.2020 15:27
«1+1 медіа» назвала умови співпраці з провайдерами на 2021 рік
«1+1 медіа» назвала умови співпраці з провайдерами на 2021 рік
У 2021 році група «1+1 медіа» підвищує ціни на лінійні права своїх шести каналів («1+1», «2+2», ТЕТ, «Плюсплюс», УНІАН, «Бігуді») на 30%.

Про це під час пресбранчу повідомив Андрій Мальчевський, директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 медіа».

«Ми розуміємо, що зараз непрості часи. Не знаємо, коли вийдемо з кризи і як вона вплине на ринок. Тому наша ціна на лінійні права на наступний рік буде на рівні індекса інфляції», - сказав він.

Андрій Мальчевський додав, що група має різні угоди з різними провайдерами. Наприклад, з кабельними провайдерами група має фіксовану ціну, а з ОТТ-провайдерами працює за cps (Cost-per-Sale, ціна за продаж).

СЕО «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук додав, що це базовий підхід до збільшення ціни на наступний рік: «З кожним провайдером у нас окрема розмова. Ми враховуємо все. Наприклад, у деяких провайдерів кабельних мереж було зменшення абонентської бази. І ми будемо приймати цей факт, якщо вони це аргументують». Також він додав, що раніше так само група не встановлювала ціну прав за абонента, а ті цифри, які називались, були орієнтиром для провайдерів.

За умовами медіагрупи, усі канали мають бути розміщені у найбільш доступному для абонентів пакеті, окрім Freemium (найпростіший безкоштовний тарифрий пакет).

Також, за словами Ярослава Пахольчука, очікувана вартість мінімального пакету за телебачення для абонентів має бути на рівні 99 гривень. Тобто ціни зростуть на 24%. Є рекомендована ціна для провайдера 99 гривень за мінімальний пакет. Але вона рекомендована не нами, а ринком», - зазначив він.

За інформацією джерел «Детектор медіа», зростання вартості найдешевшого пакету планується після 1 листопада 2020 року.

Використання CatchUp-прав для ОТТ-провайдерів є додатковою платною опцією. Вона коштуватиме 1,80 грн з абонента. При цьому для роботи з цією опцією треба дотримуватися двох умов: строк відкладеного перегляду має становити не більше семи днів, а також забороняється формувати з контенту телеканалів VOD-бібліотеку (каталогізація). «Це окремий вид прав, який купується окремо. Упродовж цього року з цим усі  змирились і відповідно планують свою роботу», - зазначив пан Мальчевський.

Нагадаємо, минулого року  «1+1 медіа» підняла розмір роялті  (плати провайдерів за ретрансляцію каналів) спершу на 50%, а до кінця року – удвічі. У першому півріччі 2020 року вартість пакету кожної з медіагруп зросла з 3 грн за абонента до 4,50 грн, а в другому півріччі – до 6 грн з абонента.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY