detector.media
02.09.2020 11:20
Гео Лероса виключили з фракції «Слуга народу»
Гео Лероса виключили з фракції «Слуга народу»
Він розкритикував дії Володимира Зеленського, а Андрія Єрмака звинуватив у зловживанні владою, роботі на спецслужби РФ та корупції.

Народного депутата, члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голову підкомітету із питань культурної політики Гео Лероса 1 вересня виключили з фракції «Слуга народу». Про це нардеп і партія повідомили в Facebook.

Під час засідання Верховної Ради 1 вересня пан Лерос розкритикував дії президента Володимира Зеленського. Зокрема, на його думку, президент несе відповідальність за переслідування активістів, журналістів та опозиційних організацій. Керівника Офісу президента Андрія Єрмака він звинуватив у зловживанні владою, роботі на спецслужби РФ та корупції.

Після цього, у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса з фракції. Нардеп каже, що після його промови, Володимир Зеленський «наказав Арахамії (Давиду, лідеру парламентської фракції "Слуга народу" – ДМ) терміново зібрати підписи про виключення [його] з фракції СН» і нібито почав особисто тиснути на депутатів, які не погодилися підтримати це рішення.

Зокрема, депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк сказала, що утрималася від голосування. «Не розділяю сьогоднішній виступ Лероса. Вважаю, що він має сам вийти з фракції, це має бути його рішення як політика, не згодного з фракцією, партією, Банковою», – написала вона в Facebook.  

Ввечері партія зібрала достатню кількість голосів: «За результатами збору підписів більшістю голосів народних депутатів ухвалено рішення про виключення Лероса Гео Багратовича з числа членів фракції політичної партії "Слуга Народу" у Верховній Раді України».

Напередодні на з'їзді партії «Слуга народу» Володимир Зеленський назвав деяких нардепів від політсили «мікробами в здоровому організмі» Верховної Ради.

Нагадаємо, 29 березня 2020 року народний депутат з фракції «Слуга народу» Гео Лерос опублікував так звані «плівки Єрамка», на цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака – Денис пропонує влаштувати неназваних осіб на певні посади.

Андрій Єрмак підтвердив, що на оприлюдненому відео його брат. Він також звернувся із заявою до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань через ці записи. ДБР порушило кримінальне провадження проти Гео Лероса.

Нардеп, своєю чергою, подав звернення до Національного антикорупційного бюро України. Спеціалізована антикорупційна прокуратура за цією заявою розпочала кримінальне провадження.

Фото: Гео Лерос / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY