detector.media
02.09.2020 10:45
Телеканал Odesa.Live розпочав мовлення замість одеського GTV
Телеканал Odesa.Live розпочав мовлення замість одеського GTV
2 вересня, у День Одеси, новий міський телеканал Odesa.Live розпочав мовлення.

Канал мовить у цифровому ефірі в Одесі та області та в мережах кабельних операторів замість телеканалу GTV (ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”»). Також пряма трансляція доступна на ютуб-каналі й на сайті каналу.

Odesa.Live планує проводити спільні ефіри зі столичним телеканалом Kyiv.Live, який розпочав мовлення в серпні. Ще до запуску канали показали свої студії та представили ведучих. Зокрема, ведучими Odesa.Live стали Руслана Орленко, Вікторія Ортіс, Григорій Блайда, Дмитро Скрипка, Олексій Макеєнко, Тамара Мішина, Катерина Банкова, Олег Байдалюк, Елізабет, Ліза Малаєва, Ігор Окс, Світлана Довжук, Макс Федак та Олексій Майоров.

Генпродюсер міських телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live – Олексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а в червні 2019 року очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK). Інвестор Kyiv.Live та Odesa.Live – столичний забудовник і народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Столар. Олексій Семенов і Вадим Столар планують запуск іще низки міських каналів у великих містах.

GTV (ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”») був молодіжним телеканалом, що мовив у кабельних мережах Одеси, а з 2018 року ще й цифровому ефірі в Одесі та області в регіональному мультиплексі Концерну РРТ. Телеканал входив до медіахолдингу медіаменеджера Олександра Козиря, якого пов’язують з одеським бізнесменом Володимиром Галантерником. За реєстром власник каналу – ТОВ «Джі ем джі груп». До літа 2019 року кінцевим бенефіціаром був вказаний громадянина Великої Британії Ігор Гусєв, нині – громадянин Німеччини Майкл Берзун . «Наші інвестори – будівельний бізнес в Одесі, який хоче, щоб у країні був мир», – розповідав під час конкурсу на цифрові частоти в грудні 2017 року Олександр Козир.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не переоформлювала ліцензій GTV на Odesa.Live.

До речі, Kyiv.Live почав мовлення на базі цифрового та аналогового ефіру київської телекомпанії, що пов’язана з Олександром Козирем і Володимиром Галантерником, – ТОВ «ТРК “Купол”», на базі якої раніше мовив телеканал «Перший київський». Крім того, Kyiv.Live мовить на супутнику замість телеканалу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»), який Вадим Столар придбав у червні 2020 року.

За самовільну зміну логотипа Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки «Першого київського» та Rabinovich TV.

Нагадаємо, що в червні 2020 року інвестор Kyiv.Live Вадим Столар також купив ТОВ «Медіамережі», яке до жовтня 2019 року мало цифрову ефірну ліцензію в Києва на телеканал під назвою «Всі новини». Однак «Медімережі» свою ліцензію втратило і наразі намагається повернути її через суд. А в липні компанія Вадима Столара та його партнера Сергія Турчінова зареєструвала ТОВ «Медіамережі.Одеса». Припускалося, що на базі цієї компанії мав бути запущений канал Odesa.Live.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY