detector.media
31.08.2020 17:30
СТБ покаже спецпроєкт «Вікна-25»
СТБ покаже спецпроєкт «Вікна-25»
Програма «Вікна-новини» 4 вересня відзначить 25 років з дня першого виходу в ефір.

На телеканалі СТБ 31 серпня стартує чотирисерійний спецпроєкт «Вікна-25», присвячений ювілею програми «Вікна-новини». Про це повідомила пресслужба каналу.

Кореспондент Дмитро Литвиненко став автором проєкту, який виходитиме з 31 серпня по 3 вересня в програмі «Вікна-новини» о 17:30 і 22:00.

«Ми поговоримо про "Вікна" як про проєкцію суспільства. На першому етапі – "постсовкове". Потім – бурхливі 90-ті, підлітковий час, час можливостей і заниженої відповідальності. Третій етап – оптимістичне суспільство, яке відчуло силу і, здається, проломило "совок". Але закінчується трагедією. Четвертий етап – суспільство знову шукає себе. Ну і наразі у нас п'ятий етап», – розповів пан Литвиненко. 

Етапи «Вікон»:

1. «Вікна» 1995–1997 роки: створення перших незалежних новин. Зірки першої серії: Олена Фроляк, Микола Княжицький, Володимир Ар’єв, Микола Вересень, Віталій Портников.

2. «Вікна» 1998–2004 роки: період «рок-н-ролу» – спрощення мови, ігнорування старих стандартів,  поява нових проєктів («Вікна. Кримінал», «Вікна. Спорт», «Вікна. Бізнес» і «Вікна. Столиця»). Зірки другої серії: Єгор Чечеринда, Артем Шевченко, Сергій Швець, Віктор Кабак, Наталка Соколенко, Ольга Червакова, Володимир Бородянський.

3. «Вікна» 2004–2011 роки: період капітального «ремонту» програми. «Всі паралельні проєкти закрилися. "Вікна" приступили до пошуку свого особливого шляху до глядача. Програмі стали властиві іронія, гумор і кураж», – йдеться в повідомленні. Зірки третьої серії: Володимир Бородянський, Олексій Мустафін, Сергій Андрушко, Ольга Червакова, Наталка Соколенко.

4. «Вікна» 2012–2018 рок: період, коли «Можливо все». Журналісти стають експертами, а в програмі виходять соціально важливі спецпроєкти. Зірки четвертої серії: Володимир Бородянський, Борис Сачалко, Ірина Заславець, Ольга Кучер, Тетяна Висоцька.

«Те, що ви бачите в ефірі, – це і є п’ята серія. І я ще не знаю, як ця історія закінчиться», – зазначив Дмитро Литвиненко.

Нагадаємо, 21 серпня телеканал СТБ оголосив дати прем’єр своїх програм, шоу та серіалів. Вони вийдуть у новому телевізійному сезоні, який стартував 29 серпня.

Фото: СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY