detector.media
31.08.2020 10:30
Поліція оприлюднила інформацію про двох підозрюваних у підпалі авто «Схем»
Поліція оприлюднила інформацію про двох підозрюваних у підпалі авто «Схем»
У поліції вважають, що замовникам підпалу було вигідно створити напруження між владою, правоохоронцями й журналістами.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив фото та імена двох підозрюваних в організації підпалу авто знімальної групи програми «Схеми: корупція в деталях», яких оголосили в розшук. Їх звати Юрій Проценко та Дмитро Ободовський. Про це він повідомив 30 серпня на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, цього тижня підозрюваним мають обрати запобіжний захід. «Сподіваємось на арешт. Цілковито розглядаємо їх діяльність у складі організованої злочинної групи», – уточнив пан Нєбитов.

Він також розповів, що правоохоронці встановлюють замовників цього злочину.

«І це точно особи, яким було вигідно створити напруження між владою, правоохоронцями і журналістською спільнотою шляхом знищення майна відомих в суспільстві діячів», – стверджує начальник поліції Київщини.

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня 2020 року в Броварах Київської області невідомі підпалили авто проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях», яке належить водію програми Борису Мазуру. Головна редакторка програми Наталка Седлецька вважає, що підпал пов’язаний з професійною журналістською діяльністю, яка «комусь дуже не подобається». Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження, подію кваліфікували як умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу.

Управління державної охорони України відкинуло звинувачення Михайла Ткача про стеження за авто «Схем», повідомивши, що не стежило за автомобілем знімальної групи програми.

«Схеми» пов'язують підпал із тим, що заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов раніше оприлюднив персональні дані водіїв знімальник груп, у тому числі паспортні дані та номери машин. Сам Портнов зажадав від редакції «публічних вибачень» та додав, що продовжує щодо них «запланований комплекс законних навчально-виховних заходів».

Платформа Ради Європи розгляне справу про підпал авто «Схем».

Броварський міськрайонний суд 28 серпня обрав запобіжний захід підозрюваному в причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань «Схеми». Він перебуватиме 60 діб під арештом із можливістю вийти під заставу у розмірі 175 650 грн.

Фото: Михайло Ткач / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY