detector.media
30.08.2020 15:17
У Мінську вимкнули інтернет. Десятки тисяч людей у місті вийшли на «Марш миру та незалежності»
У Мінську вимкнули інтернет. Десятки тисяч людей у місті вийшли на «Марш миру та незалежності»
Це вже не перше вимкнення інтернету під час протестів.

У Мінську 30 серпня приблизно о 15:00 вимкнули інтернет. Про це повідомив в ефірі телеканалу «Настоящее время» кореспондент Роман Васюковіч.

Наразі в столиці Білорусі не працює мобільний інтернет, журналіст виходив на зв'язок телефоном.

Сьогодні в багатьох містах Білорусі відбуваються масові акції протесту проти чинної влади та фальсифікації президентських виборів. У Мінську в центр міста вийшли десятки тисчч протестувальників із біло-червоно-білими прапорами. Протестувальників масово затримує ОМОН.

Нагадаємо, з 9 серпня в Білорусі фіксували проблеми з роботою соціальних мереж і менеджерів, а також перебої в роботі мобільного та кабельного інтернету в операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ». 9 серпня, у день виборів президента Білорусі, також не працювали сайти багатьох великих медіа країни: державної агенції «БелТА», «Наша нива», «Онлайнер», «Белорусский партизан», незалежний портал TUT.by.

У компанії «Белтелеком» заявили, що проблеми зі зв’язком з’явились нібито про «перевантаження каналів через зарубіжний трафік». Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в день виборів інтернет в країні відключали нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили

Посольство США в Білорусі закликало білоруську владу припинити переслідування журналістів, блокуванням незалежних ЗМІ і опозиційних веб-сайтів, відключення Інтернету і затримання мирних громадян.

Фото: Onliner, Tut.by, Радыё Свабода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY