detector.media
28.08.2020 17:30
Євросоюз закликав Білорусь звільнити затриманих журналістів і протестувальників
Євросоюз закликав Білорусь звільнити затриманих журналістів і протестувальників
Білоруський правозахисний центр «Вясна» повідомив про 300 затриманих за 27 серпня.

Європейський союз закликав владу Білорусі звільнити журналістів та всіх інших людей, яких затримали під час акції протесту в Мінську 27 серпня. Про це 28 серпня речник ЄС з закордонних справ Петер Стано написав у Twitter.

«ЄС очікує від влади Білорусі негайного і безумовного звільнення затриманих журналістів, а також всіх мирних протестувальників. Нехай ЗМІ роблять свою роботу без залякувань. Вільна преса має вирішальне значення для демократії, якої вимагає народ Білорусі», – сказав він.

Білоруський правозахисний центр «Вясна» повідомив, що в Білорусі 27 серпня затримали близько 300 осіб, більшість з яких у Мінську. Натомість Міністерство внутрішніх справ Білорусі каже про 114 затриманих.  

Нагадаємо, Білоруська асоціація журналістів повідомила, що в Мінську 27 серпня затримали 42 журналістів, які готувалися висвітлювати акцію протесту на майдані Свободи. Ще одного кореспондента затримали в Бресті. Їх відвели в автобус міліції нібито для перевірки. Згодом майже всіх затриманих відпустили. Водночас чотири кореспонденти відмовилися давати свої смартфони на перевірку. На них склали протоколи за участь «у несанкціонованій акції» та залишили в ізоляторі тимчасового утримання до суду.

Фото: Прямий канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY