detector.media
27.08.2020 12:03
Названо лауреата Міжнародної Букерівської премії 2020
Названо лауреата Міжнародної Букерівської премії 2020
Цьогорічна лауреатка стала наймолодшою в історії премії.

Нідерландська письменниця Маріці Лукас Ріневелд стала лауреаткою Міжнародної Букерівської премії 2020 року. Вона отримала відзнаку за книгу The Discomfort of Evening» («Вечірній дискомфорт»). Про це 26 серпня повідомили на сайті премії.

Грошову винагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів поділили між письменницею і перекладачкою Мішель Хатчінсон.

29-річна Маріці Лукас Ріневелд стала наймолодшою лауреаткою Міжнародної Букерівської премії. «Вечірній дискомфорт» – це її дебютний роман. Він розповідає про дівчину підліткового віку, яка росте на фермі в консервативній християнській родині. Її сім’ю розриває горе: вона намагається відновити розбиту родину, але все розвалюється. 55 тисяч примірників цього роману швидко розкупили в Нідерландах після публікації, а його авторка отримала пропозиції про переклад книги французькою, іспанською, корейською, китайською та арабською мовами.

Як писав ДМ, журі Міжнародної Букерівської премії 2 квітня 2020 року оголосило шорт-лист номінантів премії в 2020 році. Лауреата Міжнародної Букерівської премії 2020 року мали оголосити 19 травня, проте 17 квітня Фонд премії відклав подію через пандемію коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, письменниця з Оману Джоха Альхартхі стала лауреаткою Міжнародної Букерівської премії 2019 року. Вона отримала відзнаку за книгу «Небесні тіла». Грошову винагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів поділили між письменницею і перекладачкою Мерилін Бут.

Фото: The Booker Prizes

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY