detector.media
26.08.2020 13:24
Euronews чотири дні показуватиме інтерв'ю Зеленського
Euronews чотири дні показуватиме інтерв'ю Зеленського
Канал уже опублікував текст інтерв’ю, воно доступне 13 мовами.

Загальноєвропейський телеканал Euronews чотири дні показуватимуть інтерв’ю президента України Володимир Зеленський. Про це 25 серпня повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель.

«Чотири дні на телеканалі Euronews показуватимуть інтерв’ю Володимира Зеленського про Україну сьогодні; про те, як вирішуємо проблеми; що для нас головне і якою бачимо Україну майбутнього», – розповіла вона.

Юлія Мендель також навела кілька цитат пана Зеленського з інтерв'ю: про Крим, війну на Донбасі та про прямі переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Зокрема, він сказав, що не боїться прямого діалогу з російським президентом. На його думку, без діалогу мирного результату не буде.

Пані Мендель додала, що більше інформації з цього інтерв’ю публікуватимуть на сайтах Euronews та президента України.  

«Ми приїхали до Києва, щоб провести рідкісне інтерв'ю з президентом України та запитати про перший рік його перебування на цій посаді, про проблеми управління країною з населенням в 42 мільйони чоловік, яка за останнє десятиліття пережила революцію, анексію Криму і збройний конфлікт на Сході, що триває», – йдеться на початку інтерв’ю, яке ввечері 25 серпня оприлюднили на сайті Euronews.

Інтерв’ю доступне 13 мовами: англійською, французькою, німецькою, італійською, іспанською, російською, португальською, турецькою, грецькою, угорською, арабською, албанською та перською.

З президентом України говорила ведуча Euronews Олександра Вакуліна, україномовна журналістка, яка приєдналася до редакції телеканалу в 2011 році. Однак у травні 2017 року українська служба Euronews припинила свою роботу

Нагадаємо, 7 березня 2020 року британське видання The Guardian опубліковало інтерв'ю з Володимиром Зеленським. Зокрема, в інтерв'ю з журналістами президент розповів, що «іноді дуже хочеться» вішати олігархів, тому що так «було б швидше». Після цього Юлія Мендель поспішила зазначити, що це такий жарт. І президент погодився з нею: «Звичайно, ми жартуємо». 8 березня Офіс президента України опублікував українську версію інтерв'ю. Воно дещо відрізнялось від англомовної статті, зокрема була відсутня ремарка, що вішати олігархів – це жарт. ОПУ також звинувачували в тому, що це інтерв'ю проплачене. Прессекретарка президента Юлія Мендель тоді відкинула всі звинувачення

Фото: Юлія Мендель / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY