detector.media
25.08.2020 13:40
У Білорусі судитимуть журналістку «Белсату», яку затримали в прямому ефірі під час протестів
У Білорусі судитимуть журналістку «Белсату», яку затримали в прямому ефірі під час протестів
Їй загрожує штраф або арешт до 15 діб.

Журналістку телеканалу «Белсат», співавторку книги «Білоруський Донбас» Катерину Андреєву, яку 14 липня затримали в прямому ефірі під час висвітлення акцій протесту в Мінську, звинувачують нібито в участі «в несанкціонованому масовому заході». Про це вона 25 серпня написала на своїй сторінці в Facebook.  

«Мене все-таки судитимуть за 23.34 (участь в несанкціонованому масовому заході) за події 14 липня, коли я була затримана в прямому ефірі трьома бравими хлопцями. Загрожує штраф (сподіваюся) або арешт до 15 діб. З урахуванням останніх новин з Окрестина (СІЗО), опинитися там не дуже б хотілося. Але я піду на суд. Ховатися мені немає від чого, адже в протоколі – абсолютна брехня. І всі це розуміють», – розповіла пані Андреєва.

Засідання відбудеться в Заводському районному суді 27 серпня, о 9:10.

Журналістка також повідомила, що шукає свідків: «Хто був 14 липня, близько 21 години, на майданчику біля цирку й бачив, як я стрімлю – озвися! Приходьте і ті, хто хоче просто підтримати мене, а заразом подивитися в очі судді та чудесним "свідкам" з міліції, які будуть доводити, що я вигукувала гасла».

Катерина Андреєва раніше була авторкою проєкту «Донбас.Реалії», а також брала участь в проєкті «Детектора медіа» – «Школа якісних медіа». Разом з журналістом телеканалу «Белсат» Ігорем Ілляшем вона видала книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Нагадаємо, у Білорусі 14 липня затримали 14 журналістів, які висвітлювали акції проти рішення Центральної виборчої комісії країни не реєструвати кандидатами в президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкала, яких вважали головними суперниками чинного президента Олександра Лукашенка. Серед затриманих були журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва та Ігор Ілляш. На Катерину Андрєєву склали протокол про порушення порядку проведення масових заходів.

На фото Катерина Андреєва / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY