detector.media
23.08.2020 09:00
У Києві відкрився 49-й міжнародний кінофестиваль «Молодість»
У Києві відкрився 49-й міжнародний кінофестиваль «Молодість»
Кінофестиваль триватиме до 30 серпня 2020 року та відудеться в онлайн- та офлайн-форматі.

22 серпня в Києві під Аркою Дружби народів відбулась урочиста церемонія відкриття 49-го міжнародного кінофестивалю «Молодість». Про це пише «Укрінформ».

Церемонії передувала «червона доріжка». Із привітанням виступив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Я радий, що фестиваль, якому незабаром 50 років, так само, як і Венеційський фестиваль, ризикнув і проводить не тільки онлайн-, але і офлайн-зустрічі. І дійсно, ми всі скучили один за одним. Я радий, що в програмі фестивалю 55 українських фільмів, є програма "Дивись українське!"», - сказав міністр.

З відеопривітанням до учасників церемонії звернувся міський голова Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні це один з найбільших кінофорумів Східної Європи... Цього року на фестивалі представлять більше 250-ти стрічок, тож протягом семи днів на нас чекає багато емоцій та відкриттів», - сказав мер.

Кличко також нагадав, що фестиваль відбудеться із залученням онлайн-платформи, де всі бажаючі зможуть безкоштовно дивитися конкурсні фільми і віддати голос за той, що найбільше сподобався. Почесну нагороду - «Золотого скіфського оленя» - отримає фільм, який отримає найбільге голосів.

Ще одне відеозвернення прозвучало від французького актора театру та кіно, режисера, продюсера та письменника Робера Оссейна, який через пандемію не зміг прибути на подію. Він подякував за «Скіфського оленя», якого йому вручили за внесок у світове кіномистецтво, та сказав, що зворушений почесною нагородою від «Молодості».

Фільмом відкриття 49-го фестивалю «Молодість» стала україно-швейцарська стрічка «Забуті» Дарії Онищенко.

«Сьогодні мої думки разом з тими мужніми, сміливими жінками, які наважуються виходити на вулиці білоруських міст. Мій фільм теж про дуже сильну і мужню жінку», - зазначила режисерка.

Нагадаємо, основними локаціями фестивалю стали кінотеатр «Жовтень», Будинок кіно та кінозала під відкритим небом під Аркою Дружби народів. 

З конкурсною та позаконкурсною програмами можна ознайомитися тут і тут

Раніше фестиваль «Молодість» представив новий дизайн, а також назвав членів журі.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY