detector.media
23.08.2020 10:30
Фінський телеканал показав мапу із «російським» Кримом, але потім виправився
Фінський телеканал показав мапу із «російським» Кримом, але потім виправився
На сайті каналу оприлюднили виправлену карту із зазначенням, що Генеральна Асамблея ООН та уряд Фінляндії визнали незаконною анексію Крима Росією.

Фінська телерадіомовна корпорація Yle показала в ефірі мапу, Крим було позначено як частину Росії. Про це повідомило у Facebook Посольствj України в Фінляндії.

«Посольство звертає увагу Yle Uutiset на той факт, що неприпустимо позначати на своїх картах Крим, який був незаконно анексований з України у 2014 році, як частину Росії. Ми вимагаємо змінити карту», - йшлося в заяві відомства.

Згодом у посольстві повідомили, що телеканал виправив мапу.

«Дякуємо Yle Uutiset за оперативну реакцію і виправлення Криму на карті як невід'ємної частини України. Ми сподіваємося, що в майбутньому такої прикрої помилки вдасться уникнути», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року датою початку окупації Криму Росією.

Раніше видання Reuters написало про російські військові навчання в анексованому Криму, не згадавши, що півострів було окуповано.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY