detector.media
21.08.2020 19:43
Суд зобов'язав відкрити провадження проти Ольги Шарій про перешкоджання журналістці Любові Величко
Суд зобов'язав відкрити провадження проти Ольги Шарій про перешкоджання журналістці Любові Величко
Стосовно слідчої Броварської поліції, яка не внесла відомості до ЄРДР відомості, журналістка також звернулась до Державного бюро розслідувань.

Броварський міськрайонний суд зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження стосовно голови Партії Шарія - Ольги Шарій - про перешкоджання журналістській діяльності Любові Величко. Про це журналістка повідомила у Facebook.

«Вчора відбулося судове засідання, на яке не з'явилася слідча Броварської поліції, яка незаконно не внесла до ЄРДР відомості по ст. 171 ККУ стосовно Ольги Шарій та адміністраторів телеграм-каналів, які протягом кількох тижнів обливали мене брудом і здійснювали на мене тиск. Заяву до поліції я подавала ще 29 липня. І тільки сьогодні буде зареєстровано кримінальне провадження по озвученим мною фактам та доказам. Як я і казала раніше, я буду відстоювати свої права до останнього. І не дозволю заважати мені виконувати свою роботу», - написала Любов Величко.

Вона також закликала колег боротися за свої права та в разі їх порушення негайно звертатись до правоохоронних органів.

«Стосовно слідчого, яка порушила мої законні права, я звернуся до Державного бюро розслідувань. Мова вмовлянь тут не діє. Тільки правові законні методи», - додала журналістка.

Нагадаємо, 15 липня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила, що отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали «"Тєлєга" для Слуги. Як Телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради», яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації. Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент», журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з РФ. 

29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції заяви про погрози вбивством та перешкоджання професійній діяльності. 30 липня правоохоронці відкрили кримінальне провадження через погрози в соціальній мережі Любові Величко. 

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав розслідувати погрози і тиск на журналістку Любов Величко. Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» теж закликала українську владу гарантувати безпеку та швидко розслідувати справу Любові Величко.

На фото: Любов Величко та адвокат Владислав Ситюк / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY