detector.media
20.08.2020 23:34
На Першому каналі Польського радіо почнуть транслювати спеціальні передачі для Білорусі
На Першому каналі Польського радіо почнуть транслювати спеціальні передачі для Білорусі
Навіть за відсутності інтернету білоруси зможуть отримувати доступ до інформації про ситуацію в країні.

На Першому каналі Польського радіо почнуть транслювати спеціальні передачі для Білорусі. Про це повідомляється на сайті радіо.

«Правління Польського радіо вирішило терміново змінити існуючу сітку мовлення і транслювати Першу програму Польського радіо зі спеціальними програмами новин на білоруській мові, присвяченими ситуації в Білорусі», - йдеться в повідомленні.

Програма білоруською транслюватиметься на довгих хвилях на частоті 225 кГц.

Спеціальні випуски новин, підготовлені Білоруської службою Польського зарубіжного радіо, будуть виходити в ефір три рази в день: о 7:40, 13:20 і 23:20 за мінським часом.

«Завдяки цьому всі білоруси, в тому числі ті, які проживають в місцях, де немає інтернету, або в разі повторного відключення інтернету, матимуть доступ до повної і точної інформації про ситуацію в їхній країні, а також пов'язані з нею міжнародні події», - додали на Польському радіо.

Голова правління Польського радіо Агнешка Камінська зазначила, що такий крок відповідає місії польського суспільного мовника. Трансляція почнеться в суботу, 22 серпня.

З 9 серпня в Білорусі фіксували проблеми з роботою соціальних мереж і менеджерів, а також перебої в роботі мобільного та кабельного інтернету в операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ». 9 серпня, у день виборів президента Білорусі, також не працювали сайти багатьох великих медіа країни: державної агенції «БелТА», «Наша нива», «Онлайнер», «Белорусский партизан», незалежний портал TUT.by.

У компанії «Белтелеком» заявили, що проблеми зі зв’язком з’явились нібито про «перевантаження каналів через зарубіжний трафік».Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко говорить, що в день виборів інтернет в країні відключали нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY