detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
20.08.2020 14:33
Нацрада призначила перевірку «112 Україна» через висловлювання Петра Симоненка
Нацрада призначила перевірку «112 Україна» через висловлювання Петра Симоненка
Політик висловлювався щодо ситуації на сході України.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку ТОВ «ТРК «112-ТВ» («112 Україна») через  трансляцію програми «Прайм» 27 липня, у якій  були висловлювання екс-народного депутата Петра Симоненка, які «заперечують реальні обставини ситуації на сході України». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 20 серпня.

За словами відповідального секретаря регулятора Юрія Зіневича,  висловлювання пана Симоненка  порушують законодавство України. «У цих діалогах заперечуються реальні обставини ситуації на сході, це є безумовне порушення законодавства України. На підставі цих висловлювань пропонується призначити позапланову перевірку», - сказав він.

Як йдеться на сайті Нацради, серед виголошених Петром Симоненком сентенцій, були зокрема й такі, що в Україні йде «громадянська війна», що «треба повернути всіх у казарми за місцем дислокації основних частин», і тоді війна закінчиться, що «з донецького боку ніхто не буде проявляти агресію, вони сьогодні обороняються» тощо. Ведучі на такі висловлювання гостя програми не реагували.

 Нагадаємо, 2 липня  Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна», який показував підводки з цитатами Віктора Медведчука зі схваленням і підтримкою міжнародних ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY