detector.media
20.08.2020 11:59
До Білорусі не пустили 17 іноземних журналістів
До Білорусі не пустили 17 іноземних журналістів
Натомість у країну змогли в'їхати журналісти Deutsche Welle і Danmarks Radio, які мали акредитацію МЗС.

Білорусь 18 серпня відмовила у в’їзді 17 представникам іноземних ЗМІ через відсутність акредитації. Вони нібито намагалася в’їхати до країни під виглядом туристів. Про це повідомив Державний прикордонний комітет Білорусі.

«Незважаючи на те, що іноземці приховували справжні цілі в'їзду в Білорусь, повідомляючи про плани щодо відвідування різних пам'яток, виявлені посвідчення журналістів різних телерадіомовних компаній і професійна апаратура розкрили наміри останніх щодо здійснення журналістської діяльності з порушенням білоруського законодавства. Окремо слід підкреслити нетипову для іноземців схильність до переміщення великих сум готівкової валюти, виявлену у деяких кореспондентів, що представилися туристами», – йдеться в повідомленні.

Водночас прикордонники повідомили, що пустили в Білорусь журналістів Deutsche Welle і Danmarks Radio, які мали акредитацію Міністерства закордонних справ для роботи на території Білорусі.

У Білорусі іноземним журналістам заборонено працювати без акредитації білоруського МЗС. За роботу без акредитації в Білорусі затримали, зокрема, журналістів каналів «Настоящее время» (їх затримали саме в готельних номерах) і «Дождь», їх видворили з країни із забороною в’їзду до Білорусі на 10 років. Керівництво цих медіа повідомляло, що заздалегідь подавало заявки на акредитацію, але їм або відмовили, або так і не розглянули запит у встановлений строк. Пізніше в Мінську правоохоронні органи провели рейд у готелях, шукаючи іноземних журналістів, які працюють без акредитації. 

Нагадаємо, що за кілька тижнів до виборів президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив «видворити іноземні ЗМІ» зі своєї країни, бо вони білорусів «закликають до масових заворушень».

Фото: Державний прикордонний комітет Білорусі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY