detector.media
16.08.2020 10:41
Associated Press опублікувало відео загибелі активіста в Білорусі, яке спростовує версію МВС
Associated Press опублікувало відео загибелі активіста в Білорусі, яке спростовує версію МВС
Офіційно міліція повідомила, що нібито в руці демонстранта вибухнув якийсь пристрій.

Видання Associated Press опублікувало спочатку кадр, а потім повне відео загибелі учасника протестів у білоруському Мінську Олександра Тарайковського. Відповідні матеріали поширив опозиційний телеграм-канал NEXTA.

34-річний Олександр Тарайковський загинув ввечері 10 серпня. Офіційно в МВС Білорусі повідомили, що це трапилось нібито через вибух у нього в руці невстановленого пристрою. Проте ця версія спростовується фотографіями та відео з різних ракурсів, на яких видно, що вибухівки в активіста не було, він йшов до правоохоронців із піднятими руками.

Також на фото Associated Press видно, як чоловік стоїть на дорозі перед силовиками, звучать постріли, а на його футболці велика червона пляма. Травм, характерних для вибуху, на цих матеріалах не видно.

(Обережно, фото та відео можуть шокувати.)

Раніше повідомлялось, що в Білорусі створять сайт «Дошка національної ганьби», де публікуватимуть особисті дані людей, які брали участь у фальсифікації результатів виборів президента Білорусі, членів виборчих комісій і співробітників білоруського ОМОНу, які застосовували насильство до протестуючих. Це має бути аналог українського сайту «Миротворець».

Фото, відео: Associated Press

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY