detector.media
15.08.2020 15:59
Глава ЦВК Білорусі підтвердила, що Тіхановська в її кабінеті записала відео із «закликом» припинити протести
Глава ЦВК Білорусі підтвердила, що Тіхановська в її кабінеті записала відео із «закликом» припинити протести
Відеозвернення вочевидь було записане під тиском.

Глава білоруської Центральної виборчої комісії Лідія Єрмошина підтвердила, що відео опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тіхановської із проханням припинити протести записували в її кабінеті. Про це пише Meduza.

«Це мій диван. Вона [Тіхановська] записувала це звернення без мене», - сказала Єрмошина білоруській «Комсомольській правді».

На питання, чому самої глави ЦВК не було в той момент в кабінеті, Єрмошина відповіла, що з Тіхановською «хотіли зустрітися, скажімо так, два високопоставлених співробітника органів правоохорони».

«Я їх представила, вона залишилася разом з адвокатом разом з ними. І я пішла», - сказала глава ЦВК Білорусі.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Лукашенко «зняв» з передвиборчих перегонів трьох потенційно сильних опонентів - блогера Сергія Тіхановського, ексбанкіра Віктора Бабарика та дипломата Валерія Цепкала. Проти перших двох порушили кримінальні справи, вони знаходяться під арештом, третій виїхав з країни, побоюючись кримінального переслідування. Штаби трьох опозиціонерів, яким не вдалося зареєструватися кандидатами у президенти, об'єдналися та просували кандидатуру дружини блогера Тіхановського – Світлани. 

Відеозвернення, на якому Тіхановська закликає білорусів припинити протести, читаючи текст з листа, було опубліковане 11 серпня і з'явилось після того, як жінку кілька годин тримали в ЦВК без присутності адвоката. Штаб кандидатки заявляє, що відео записувалось під тиском. Після візиту в ЦВК Світлана Тіхановська виїхала до Литви.

За даними білоруського ЦВК, Світлана Тіхановська посіла друге місце на виборах президента країни 9 серпня, отримавши трохи більше 10% голосів. Штаб Тіхановської підсумки виборів не визнає.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY