detector.media
14.08.2020 19:51
Українсько-румунська стрічка «Не все буде добре» отримала нагороду FIPRESCI у Румунії
Українсько-румунська стрічка «Не все буде добре» отримала нагороду FIPRESCI у Румунії
19-1 Міжнародний кінофестиваль у Трансильванії (Transilvania IFF) відбувся з 31 липня по 9 серпня в м. Клуж-Напока, Румунія.

Українсько-румунська документальна стрічка Адріана Пірву та Олени Максьом «Не все буде добре» (Everything Will Not be Fine) отримала нагороду Міжнародної федерації кінокритиків FIPRESCI Award на 19-му Міжнародному кінофестивалі у Трансильванії. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Стрічка «Не все буде добре» – це драма про чорнобильське покоління, яке намагається осмислити своє місце в сучасному світі. 25-го квітня 1986 року молода румунська дівчина відправилась в Україну на екскурсію. Вона була на 6-му місяці вагітності. Наступного дня вибухнув 4-й реактор найбільшої в Європі атомної електростанції, викидаючи в небо хмари радіоактивного пилу. У кінці липня повністю сліпим народився Адріан Пірву, син цієї молодої румунки, яка подорожувала Україною і дізналася про Чорнобиль тільки після повернення додому. Лише в результаті фантастичної материнської жертовності й зусиль лікарів дитині частково повернули зір.

Фільм є своєрідним нотатником напівсліпого сьогодні кінорежисера, члена Чорнобильської спільноти, який 30  років потому подорожує Україною та Білоруссю і шукає своїх «співвітчизників» із чорнобильського покоління.

Кінопроєкт спільного українсько-румунського фільму з робочою назвою «Народжені квітнем» (Our special birthday) став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно.

Режисерами та співавторами сценарію стрічки стали Адріан Пірву (Румунія) та Олена Максьом (Україна), продюсери Олена Єршова (Україна) та Адріана Соломон (Румунія).

Виробництво TATO FILM (Україна), Hi Film (Румунія), Мікрофільмом (Румунія) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Румунського центру кінематографії, MEDIA-Creative Europe, Румунського телебачення (TVR).

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY