detector.media
12.08.2020 19:56
У Гонконзі звільнили під заставу засновника однієї з найбільших видавничих груп
У Гонконзі звільнили під заставу засновника однієї з найбільших видавничих груп
Його звинувачують в участі в незаконних зборах.

Медіамагната Джиммі Лая, заарештованого за підозрою у порушенні закону про національну безпеку, звільнили під заставу. Про це повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на гонконзьку газету South China Morning Post.

На тих же умовах був звільнили і низку інших активістів.

Джиммі Лай також був одним із організаторів протестного руху в Гонконзі. На виході з поліцейської дільниці його зустрічали десятки прихильників демократичного руху Гонконгу.

18 квітня засновника та голову однієї з найбільших видавничих груп Гонконгу й Тайваню Next Digital, засновника газети Apple Daily Джиммі Лая затримали. Його звинуватили в участі в незаконних зборах.

У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи». В останні роки місто відчуває тиск із боку Пекіна

Закон про нацбезпеку в автономії 2019 року надає Китаю право застосовувати в Гонконзі національні закони і відкривати там представництва спецслужб. Закон також дозволяє спостереження та прослуховування телефонних розмов підозрюваних у порушенні закону.

Підривну діяльність, сепаратизм, тероризм та співпрацю з іноземними силами каратимуть щонайменше 10 роками в’язниці. В окремих випадках передбачене довічне ув’язнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY