detector.media
11.08.2020 21:55
На протестах у Білорусі силовики напали щонайменше на вісьмох журналістів
На протестах у Білорусі силовики напали щонайменше на вісьмох журналістів
Кілька працівників ЗМІ сьогодні затримані, в інших ломають техніку, б'ють, забирають флеш-накопичувачі.

11 серпня під час протестів у Білорусі постраждали та були затримані журналісти. Про це пише білоруське видання Tut.by.

У Мінську постраждав відеооператор Tut.by Всеволод Зарубін, його вдарили по нозі. Силовики розбили екран камери і забрали робочу флешку з відео. У фотографа Tut.by Вадима Заміровського зірвали бейдж і також забрали флешку. Крім того, флешки з робочими матеріалами забрали у фотографів Tut.by Дар'ї Бурякіной, Associated Press Сергія Грица (пошкоджена і камера) і «Нашої Нiви» Надії Бужан.

У Бресті близько 10 омонівців цілеспрямовано кинулися на кореспондента Tut.by Станіслава Коршунова і жорстко затримали його. Зв'язку з ним немає.

У Гродно 10 осіб, включаючи кореспондентів Tut.by і місцевого порталу Hrodna.life, забігли в магазин, туди увірвався ОМОН, почалися жорсткі затримання. Кореспондентка Tut.by Ольга Комягина змогла відбитися, силовики затримали кореспондента Hrodna.life Руслана Кулевіча, його вагітну дружину та інших гродненців.

Також у мережі з'явилось відео, як силовики цілеспрямовано б'ють оператора із камерою та в яскравому жилеті.

У Білорусі третій день тривають протести: громадяни вимагають від чинного президента Олександра Лукашенка провести чесні вибори без фальсифікацій та відпустити всіх політв'язнів. На розгін протестів направлені військові, міліція та спецтехніка, протестувальників масово затримують (близько 5000 за два дні), б'ють ногами та дубинками, кидають у них світло-шумові гранати, стріляють гумовими кулями. Відомо щонайменше про одного загиблого (офіційно), також кілька сотень отримали поранення.

У ніч на 11 серпня постраждали журналісти та фотокореспонденти видань «Наша Ніва», Getty Images, «Белсат», Tut.by і «МБХ медіа». 9-10 серпня чотири журналісти перестали виходити на зв’язок: кореспондент «Медузи» Максим Солопов, фотокореспондент МІА «Россия сегодня» Ілля Піталев, журналіст «Белсату» Володимир Луньов, головний редактор опозиційного видання «Наша Ніва» Єгор Мартинович. Де знаходиться Мартинович, станом на вечір 11 серпня, досі невідомо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY