detector.media
09.08.2020 13:15
Вибори у Білорусі визнали такими, що відбулись
Вибори у Білорусі визнали такими, що відбулись
Майже у всіх регіонах явка виборців склала більеш 50%.

Глава Центрвиборчкому Білорусі Лідія Єрмошина повідомила, що на 12:00 явка на вибори президента склала 54%. Це означає, що вибори визнані такими, що відбулися. Про це повідомляє «Медіазона».

«Здолали 50% бар'єри усі регіони, крім Мінська», - сказала Єрмошина.

9 серпня в Білорусі основний день виборів президента (до цього 4-8 серпня можна було голосувати достроково). Попередні результати будуть оголошені після 20:00.

Лукашенко заздалегідь «зняв» з передвиборчих перегонів трьох потенційно сильних опонентів - блогера Сергія Тіхановського, ексбанкіра Віктора Бабарика та дипломата Валерія Цепкала. Проти перших двох порушили кримінальні справи, вони знаходяться під арештом, третій виїхав з країни, побоюючись кримінального переслідування.

Штаби трьох опозиціонерів, яким не вдалося зареєструватися кандидатами у президенти, об'єдналися та просувають кандидатуру дружини блогера Тіхановського - Світлани.

Передвиборча кампанія у Білорусі відзначилась переслідуваннями чинною владою політичних опонентів, наступами на свободу слова, порушенням прав та свобод громадян, масовими затриманнями, у тому числі блогерів та журналістів, арештами за будь-який прояв протесту - чи то увімкнена пісня Віктора Цоя «Перемен», чи велопробіг.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY