detector.media
08.08.2020 16:03
Очільник Мінкульту та посол Великобританії обговорили потенційну співпрацю у сфері медіаграмотності
Очільник Мінкульту та посол Великобританії обговорили потенційну співпрацю у сфері медіаграмотності
Також серед тем розмови був український закон про медіа.

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс зустрілася з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, щоб обговорити протидію дезінформації та розвиток сфери медіа. Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

«Зокрема, сторони обговорили питання потенційної співпраці в розробці національної програми з медіаграмотності на основі чинного курсу з критичного мислення «Вивчай і розрізняй», який зараз діє у 650 школах та 24 центрах підготовки вчителів, за підтримки Великої Британії та США», - йдеться у повідомленні.

Посол та міністр також обговорили український закон про медіа та важливість діалогу з місцевою медіаспільнотою й міжнародними експертами.

«Важливо забезпечити, щоб новий закон про медіа включав чіткі положення, які співвідносять захист свободи ЗМІ з заходами національної безпеки у відповідь на зовнішні кампанії з дезінформації», - наголосила Мелінда Сіммонс.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував створити новий державний проєкт з медіаграмотності. Вона має бути розроблена у співпраці з громадськими організаціями, які вже мають досвід впроваджування медіаграмотності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY