detector.media
07.08.2020 11:32
«Київ» запускає проєкт про нацменшини
«Київ» запускає проєкт про нацменшини
Вже відзнято випуски про єврейську громаду і кримських татар.

Телеканал «Київ» покаже спецпроект про національні меншини столиці - «Київ інтернаціональний». Про це повідомляє пресслужба каналу.

Проєкт розповідатиме про те, як живуть представники різних національностей в Києві, як їм вдається зберегти свою культуру і традиції, як до них ставляться українці, чи не тягне їх на батьківщину.

Ідея проекту з'явилася у авторки програми, кореспондентки телеканалу Ніно Тодуа,  ще під час святкування Дня столиці та Дня Києва.

Вже відзнято випуски про єврейську громаду і кримських татар. Зараз ведуть переговори про співпрацю з декількома посольствами. Зокрема, з японським.

За словами Ніно Тодуа, здійснити подібний проект під час епідемії коронавируса виявилося не так уже й легко. «Хотілося б, наприклад, побувати в сім'ях, побачити їх побут. Сьогодні мечеті закриті, а багато студентів поїхали додому, як тільки змогли», - каже вона.

Заключний випуск спецпроекту «Київ інтернаціональний» буде присвячений грузинської громаді. Адже його автор - грузинка за національністю. До слова, її сім'я давно осіла в столиці України. Тут народилася Ніно і її сестра. А батько Давид Тодуа більшу частину життя прожив в Україні є одним із засновників першої недільної грузинської школи, яка потім перетворилася в культурно-освітній центр «Іберіелі».

Перший випуск «Києва інтернаціонального» вийде 10 серпня.

Нагадаємо, нещодавно «Київ» запустив  прогнози погоди  з синоптиками Гідрометеорологічного центру України.

 

Фото: пресслужба каналу. На фото ведуча проєкту Ніно Тодуа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY