detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
06.08.2020 13:09
«Погані дороги» Ворожбит покажуть в Іспанії – продюсер
«Погані дороги» Ворожбит покажуть в Іспанії – продюсер
Договір із іспанською компанією про продаж прав на показ у кінотеатрах дебютного фільму Наталії Ворожбит «Погані дороги» знаходиться на стадії підписання.

Про це заявив продюсер стрічки Юрій Мінзянов (продакшен Kristi Films) 6 серпня на прес-конференції, присвяченій відбору стрічки «Погані дороги» до конкурсної програми Венеційського кінофестивалю.

«Є конкретна домовленість і контракт на стадії підписання з іспанським дистриб’ютором, який купує стрічку для показу не на телебаченні або VOD-платформах, а саме в кінотеатрах», – сказав він.

Юрій Мінзянов також розповів, що наразі обговорює з дистриб'юторською компанією «Артхаус трафік» дату виходу фільму в національний прокат - розглядають лютий-березень 2021 року. 

Прем'єра ж, за словами продюсера, відбудеться в Києві в жовтні 2020 року «під час великої кінематографічної події».

Юрій Мінзянов додав, що дебютний фільм Наталії Ворожбит відкриватиме конкурсну програму «Тиждень критики» 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю 3 вересня 2020 року.

Нагадаємо, «Погані дороги» - це екранізація однойменної п'єси Наталії Ворожбит. Фільм скаладатиметься з п'яти, що розкажуть реальнії історії мешканців Донбасу та українських військових, чиє життя проходить по обидві сторони лінії розмежування. Усі п'ять новел об'єднані темою доріг.  

Уперше п’єса «Погані дороги» була поставлена у Лондонському театрі Royal Court в жовтні 2017 року. Тоді ж був написаний і сценарій фільму. За словами продюсера фільму Юрія Мінзянова, це він запропонував Наталії Ворожбит написати сценарій до стрічки та стати її режисеркою.  

Зйомки розпочалися у вересні 2019 року. Фільм вироблено за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на нього 11 млн грн. 

Фото: пресслужба Kristi Films

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY