detector.media
04.08.2020 17:18
У Італії намагаються боротись з крадіжками контенту завдяки ідентифікації реєстраторів доменів і хостерів
У Італії  намагаються боротись з крадіжками контенту завдяки ідентифікації реєстраторів доменів і хостерів
Італійська антипіратська група FAPAV, до якої входить понад 40 компаній з аудіовізуального сектору, запропонувала новий підхід до боротьби з крадіжками контенту, який назвала «знай свого клієнта».

Про це повідомляє «Чисте небо»  з посиланням на пресслужбу організації.

Принцип «знай свого клієнта» поширений у фінансовому секторі: банки проводять ретельну перевірку особистості, коли хтось вперше відкриває рахунок. Ці заходи призначені для запобігання різних видів незаконної діяльності: від фінансування тероризму до нелегального розміщення чужої інтелектуальної власності. Будучи розширеним на інших учасників екосистеми розповсюдження контенту, даний підхід зобов'язує реєстраторів доменів і хостерів проводити ідентифікацію при реєстрації нових клієнтів.

Передбачається, що це ускладнить роботу нелегальних сайтів в анонімному режимі і зробить для них загрозу судового переслідування за порушення авторських і суміжних прав реальнішою. Оскільки зараз неможливість визначити, хто стоїть за піратським сайтом, є однією з головних труднощів для правовласників, які захищають свою інтелектуальну власність. Дані в Whois часто не відповідають реальності, а контакти адміністраторів сайту або відсутні, або не дозволяють ідентифікувати людей.

В'ячеслав Мієнко, керівник антипіратської ініціативи «Чисте небо», вважає, що більш якісна перевірка і ідентифікація регистранта доменного імені або клієнта хостингу сприятиме розкриттю даних про власника ресурсу і спростить процес захисту прав інтелектуальної власності: «В Україні спеціальні вимоги встановлені тільки у разі делегування домена другого рівня в домені UA. Зокрема, регистрант зобов'язаний надати реєстратору документальне підтвердження свого права на торговельну марку. Решта доменів можуть бути делеговані без будь-яких обмежень. Персональні дані реєстратора у Whois, як правило, закриті. Хостинг в будь-якій країні світу ви можете придбати не виходячи зі свого будинку або офісу».

Однак, він звертає увагу на те, «що будь-які дії в інтернеті залишають "сліди"»: «Особливо, якщо ви платите за послуги з делегування доменного імені або хостингу сайту. Тому, як правило, в рамках кримінальної справи не складає труднощів виявити реальне джерело трафіку, розміщення сервера або встановити власника нелегального ресурсу. Це тільки питання часу і технічної експертизи, яку ми навчилися проводити власними ресурсами. Не думаю, що впровадження подібної практики щось сильно змінило б для України, оскільки більшість нелегальних ресурсів не мають реєстрації в нашій доменній зоні».

Нагадаємо, нещодавно всесвітня організація інтелектуальної власності (WIPO) запустила новий онлайн-сервіс WIPO PROOF, який має допомогти захистити цифровий контент від крадіжки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY