detector.media
04.08.2020 12:18
У Мексиці застрелили журналіста, який писав про організовану злочинність
У Мексиці застрелили журналіста, який писав про організовану злочинність
Це вже четвертий журналіст, якого вбили в країні в 2020 році.

У місті Ігуала 2 серпня невідомий застрелив редактор видання PM Noticias Пабла Морругареса, який писав про злочини та діяльність злочинних груп у штаті Гереро. Під час нападу в ресторані зловмисник також застрелив офіцера поліції, який охороняв мексиканського журналіста. Про це повідомляє Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів».

Журналіста та його дружина охороняли з 2015 року, після невдалого замаху.

«Репортери без кордонів» закликали владу Мексики ретельно розслідувати це подвійне вбивство.

«Важливо, щоб влада притягнула до відповідальності винних за це подвійне вбивство та боролася з безкарністю за злочини, які підживлюють насильство проти журналістів у Мексиці», – сказав голова бюро RSF у Латинській Америці Еммануель Колом'є.

Пабло Морругарес став четвертим журналістом, якого вбили в Мексиці з початку 2020 року. 30 березня 2020 року в штаті Веракрус розстріляли Марію Олену Феррал Ернандес. 1 квітня в штаті Гереро зник журналіст Віктор Фернандо Альварес Чавеса, про смерть якого влада повідомила через 10 днів. 16 травня в штаті Сонора застрелили Хорхе Мігеля Армента Авалоса, який також був під захистом поліції.

Нагадаємо, у 2019 році в  Мексиці  вбили 10 журналістів. Зокрема, в ніч на 9 січня 2020 року в регіоні Тьєрра Кальенте знайшли тіло вбитого радіоведучого мексиканської радіостанції La Ke Buena Фіделя Авіла Гомеса, який зник ще в грудні. Мексиканські ЗМІ, своєю чергою, вважають, що уряд країни не в змозі гарантувати їм безпеку та закликають посилити захист працівників ЗМІ.

Фото: RSF 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY