detector.media
31.07.2020 19:01
Замість каналу «Дом» у Волновасі, Краматорську та Маріуполі мовитиме UATV
Замість каналу «Дом» у Волновасі, Краматорську та Маріуполі мовитиме UATV
«Дом» відмовився від мовлення у великих містах Донбасу через обмеження на показ контенту медіагруп.

30 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала дозволи телеканалу «Дом» на тимчасове мовлення в цифровому ефірі у Волновасі (5 ТВК), Краматорську (8 ТВК) та Маріуполі (5 ТВК) Донецької області. Замість цього дозволи на мовлення на цих частотах отримав телеканал іномовлення UATV, який відновив мовлення після ліквідації іномовлення, транслюючи новини каналу «Дом» і повтори своїх програм.

Обидва канали належать державному підприємству «Мультимедійна платформа іномовлення України». Підприємство саме звернулося до Нацради із заявою про переоформлення дозволів одного каналу на інший.

31 липня «Мультимедійна платформа іномовлення України» у пресрелізі пояснила, що канал «Дом» не може мовити у Краматорську та Маріуполі, оскільки в його ефірі є розважальний контент великих комерційних медіагруп. Канали медіагруп теж мовлять у цих містах, і паралельний показ їхнього контенту в ефірі каналу «Дом» може негативно вплинути на рейтинги каналів медіагруп.

«Мультимедійна платформа іномовлення України» повідомила, що канал UATV має право транслювати свій контент і продукт власного виробництва телеканалу «Дом» (24,5 ефірних години на тиждень інформаційно-аналітичних програм, а в новому сезоні з кінця серпня їх буде більше).

«Коли телеканал "Дом" зможе відмовитися від запозиченого контенту медіагруп на користь власного та частково закупного, він розширить територію свого мовлення згідно з поставленою перед каналом метою, як і було заявлено на старті проєкту», - повідомила «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходили в запису. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня. 1 березня канал «Дом» почав мовлення в ефірі на територіях, що межують із тимчасово окупованими територіями.

6 лютого Нацрада анулювала ліцензії Мультимедійної платформи іномовлення України на супутникове мовлення каналу UATV закордон. У платформи залишилася одна ліцензія на мовлення через супутники Hotbird-13С і Turksat. 2 березня Нацрада переоформила цю ліцензію UATV на канал «Дом», вилучивши з неї супутник Hotbird-13С і залишивши один Turksat.

При цьому Міністерство культури, молоді та спорту заявило, що переговори із Суспільним мовником та «Укрінформом» щодо створення нової платформи іномовлення.

6 березня Нацрада видала нову ліцензію Мультимедійній платформі іномовлення України на супутниковий канал UATV.

У червні почався процес передачі телеканалу «Дом» зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У липні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував запуск окремого каналу українського іномовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY