detector.media
30.07.2020 12:49
У Білорусі продовжили арешт блогеру Тіхановському
У Білорусі продовжили арешт блогеру Тіхановському
Крім того, голову Центрвиборчкому Білорусі визнали потерпілою в справі проти блогера.

У Білорусі 29 липня блогеру ютуб-каналу «Країна для життя» Сергію Тіхановському продовжили арешт до 29 вересня. Про це повідомила його дружина, кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська на своїй сторінці в Facebook.

«Сергію продовжили термін утримання під вартою до 29 вересня. На жаль, для нас це все не стало несподіванкою», – написала вона.

Світлана Тіхановська також відповіла на критику голови Центрвиборчкому Білорусі Лідії Єрмошиної, яку Слідком визнав потерпілою в справі проти блогера. Вона нібито почула у виступах пана Тіхановського погрози на свою адресу, передає Naviny.by. «Щоб обґрунтовано відповісти на ці публічні звинувачення, я відправила деякі з стрімів Сергія незалежним фахівцям для отримання неупередженої оцінки його висловлювань. Найближчим часом я поділюся з вами результатами», – розповіла Світлана Тіхановська.

Нагадаємо, у Білорусі 6 травня 2020 року правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна

Згодом у Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.

Білоруський слідчий комітет 9 червня висунув звинувачення «в організації та підготовці акцій, які брутально порушили громадський порядок» Сергію Тіхановському та ще семи особам. 20 червня стало відомо, що йому продовжили термін тримання в одиночній камері до 26 червня

28 червня президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що «дав сигнал» затримати своїх політичних опонентів – блогера Сергія Тіхановського та Віктора Бабарика, бо вони «хочуть розхитати ситуацію всередині країни» і «піти наступом на чинну владу». 

23 липня суд Могильова заарештував ще на 15 діб блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановського. Йому інкримінують участь 27 травня в масових заходах, під час яких збирали підписи за кандидатку в президенти Білорусі, його дружину Світлану Тіхановську.

Сергій Тіхановський запустив свій ютуб-канал «Країна для життя» рік тому. Блогер за допомогою місцевих жителів розповідає про умови та проблеми в різних регіонах країни. Крім того, він оголосив про намір брати участь у президентських виборах у Білорусі, які призначені на 9 серпня 2020 року. Через затримання йому не вдалося подати документи, тому замість нього зареєструвалася його дружина Світлана Тіхановська.

Фото: Весна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY