detector.media
30.07.2020 11:55
ФСБ просило ексжурналіста «Коммерсанта» і «Ведомостей» Сафронова розкрити джерела публікації
ФСБ просило ексжурналіста «Коммерсанта» і «Ведомостей» Сафронова розкрити джерела публікації
Слідчі запропонували колишньому журналісту укласти досудову угоду, проте він відмовився.

Слідство ФСБ Росії просило радника голови «Роскосмосу», колишнього журналіста російських видань «Коммерсантъ» і «Ведомости» Івана Сафронова, якого підозрюють у «державній зраді», розкрити журналістські джерела в межах досудової угоди. Про це 28 липня повідомив його адвокат Іван Павлов у коментарі російському «Інтерфаксу».

«Слідчий як би ненароком сказав, що він бачить найкращим виходом досудову угоду. Умовою було б видати імена журналістських джерел, з якими працював Іван», – розповів захисник.

Натомість Іван Сафронов, за словами адвоката, навість «не став обговорювати» цю пропозицію.

Нагадаємо, 7 липня 2020 року в Москві за звинуваченням у «державній зраді» затримали радника голови «Роскосмосу», колишнього журналіста російських видань «Коммерсантъ» і «Ведомости» Івана Сафронова. За версією Федеральною служби безпеки, він нібито передавав спецслужбі однієї з країн НАТО відомості, що становлять держтаємницю (відомості про військово-технічне співробітництво, оборону і безпеку Росії). Він на допиті відкинув ці звинувачення.

Затримання пана Сафронова пов'язують з його журналістською діяльністю. За даними «Медузи», ексжурналіста могли затримати через статтю «Коммерсанта» від 18 березня 2019 року про постачання російських винищувачів Су-35 до Єгипту. Івана Сафронова вже кілька разів допитували в ФСБ, зокрема – через цей матеріал. У «Роскосмосі» теж кажуть, що затримання не пов'язане з роботою пана Сафронова в держкорпорації.

Лефортовский районний суд Москви 7 липня 2020 року заарештував на два місяці Івана Сафронова. 13 липня слідство висунуло йому обвинувачення в державній зраді.

Фото: EPA/Vostock-photo

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY