detector.media
30.07.2020 11:20
В Азербайджані ЗМІ заборонили повідомляти про смерть журналістів і лікарів від коронавірусу
В Азербайджані ЗМІ заборонили повідомляти про смерть журналістів і лікарів від коронавірусу
За публікації цієї інформації нібито передбачені покарання.

В Азербайджані медіа заборонили повідомляти про смерть журналістів і лікарів від коронавірусної інфекції. Про це 29 липня повідомило JAMnews.

За публікації такої інформації, за даними видання, будуть карати. Місцеві ЗМІ поки не знають, які заходи покарання за це передбачені.

28 липня місцеве Суспільного телебачення (İTV) та інші ресурси опублікували новину про смерть головного редактора İTV Амрахова Фаганоглу від коронавірусної інфекції. Однак цю інформацію видалили за деякий час. Журналіст на умовах анонімності розповів JAMnews, що в редакцій розповсюдили інструкції про заборону публікувати подібну інформацію.

Нагадаємо, 31 березня 2020 року Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) повідомила, що влада Туркменістану заборонила використовувати слово «коронавірус» державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров’я, яке розповсюджує інформаційні брошури в лікарнях, школах та на підприємствах. За даними місцевих журналістів, цивільна поліція може затримати людей, які носять медичні маски або говорять про COVID-19 на вулиці.

27 липня Міністерство закордонних справ Туркменістану розкритикувало Міждержавну телерадіокомпанію Таджикистану «Мир» через прогноз погоди, у якому йшлося, що «гарячі потоки вітру з Ірану через Туркменістан досягли в ці дні території Таджикистану». 

Фото: zerkalo.az

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY