detector.media
28.07.2020 15:28
Премія кінокритиків «Кіноколо» оголосила прийом фільмів
Премія кінокритиків «Кіноколо» оголосила прийом фільмів
Заявки прийматимуться до 28 серпня 2020 року.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Спілки кінокритиків.

Фільми приймаються через форму за посиланням. Стрічка має бути створена з 1 жовтня 2019 по 30 вересня 2020 включно. При цьому мати кінотеатральну прем'єру необов'язково – виключення для цього року через пандемію Covid-19.

Цього року кінокритики вручатимуть премію 24 жовтня.

Нагадаємо, Національна премія кінокритиків «Кіноколо» – щорічна премія, заснована у 2018 році, що визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України.

Премія присуджується у 8 номінаціях: за найкращі повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, анімацію, відкриття року, режисера, акторку та актора. Церемонія нагородження відбувається у рамках «Київського тижня критики» наприкінці жовтня. У 2019 році найкращим фільмом року стала драма «Додому» Нарімана Алієва, у 2018 – драма «Донбас» Сергія Лозниці.

Переможців премії визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ, та автори, чиї тексти та аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ. Наразі комітет премії нараховує 44 члени.

Лауреати премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку серед списку усіх поданих фільмів українського виробництва, які відповідають умовам премії, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців, які оголошуються під час церемонії відкриття «Київського тижня критики».

Як писав «Детектор медіа», кінофестиваль Київський тиждень критики було засновано в 2017 році, його створення ініціювала кінодистриб’юторська компанія «Артхаус трафік». За задумом організаторів, щороку кінокритики-куратори  обирають фільми, представляють їх глядачам і обговорюють після показів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY