detector.media
25.07.2020 13:40
Майже три сотні співробітників The Wall Street Journal виступили з критикою відділу колонок
Майже три сотні співробітників The Wall Street Journal виступили з критикою відділу колонок
Вони закликають більш чітко відокремити колонки від редакційних матеріалів.

Понад 280 репортерів, редакторів та інших співробітників американського ділового видання The Wall Street Journal виступили з критикою відділу «Колонки». Про це повідомляється на сайті WSJ.

Так, вони направили листа керівнику агентства фінансової інформації Dow Jones & Company, яке видає WSJ, - Алмару Латуру. Автори звернення заявили, що колумністи у своїх матеріалах часто не перевіряють або ігнорують факти - це підриває довіру читачів до видання та заважає журналістам підтримувати стосунки з джерелами інформації. 

Наприклад, 16 червня було опубліковано колонку віце-президента США Майка Пенса, в якій говорилося, що паніка навколо другої хвилі коронавируса начебто занадто роздута. Пізніше в колонку довелось вносити правки, оскільки опубліковані цифри відрізнялись від наданих урядом.

Автори листа запропонували чіткіше розділити колонки та інші статті на сайті і в мобільному додатку WSJ, а також не включати їх в добірки найпопулярніших статей або рекомендованих відео, зробивши окрему добірку найпопулярніших колонок.

Крім того, пропонується не карати журналістів відділу новин за те, що вони пишуть про помилки відділу думок в своїх статтях чи соцмережах.

Відділ колонок, у свою чергу, заявив, що отримав від читачів багато слів підтримки, а побоювання журналістів - «це не наша відповідальність». Відділ колонок WSJ зазначив, що буде продовжувати відстоювати «принципи вільних людей і вільних ринків, які як ніколи важливі в культурі зростаючої прогресивної однаковості і нетерпимості».

Раніше журналісти відділу новин закликали частіше висвітлювати питання расової та соціальної нерівності, а також розкритикували колонку про злочинність серед темношкірих, написану Джерардом Бейкером - колишнім головним редактором WSJ, який став колумністом видання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY