detector.media
24.07.2020 15:34
У Словаччині прокуратура просить засудити до 25 років підозрюваних у вбивстві журналіста Куціяка
У Словаччині прокуратура просить засудити до 25 років підозрюваних у вбивстві журналіста Куціяка
Раніше до 15 років засудили Золтана Андруска, який зізнався в причетності до вбивства.

Прокуратура Словаччини 23 липня попросила засудити до 25 років позбавлення волі трьох фігурантів справи про вбивства журналіста-розслідувача Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Про це липня повідомляє DW.

Йдеться про ймовірного замовника вбивства бізнесмена Маріана Кочнера, діяльність та зв'язки з італійською мафією якого розслідував Ян Куціяк; знайому бізнесмена, обвинувачену в організації вбивства Альону Шушову та можливого помічника виконавця вбивства, колишнього поліцейського Томаша Сабо.

Обвинувачення каже, що їхня провина в злочині «доведена без сумнівів».

Як писав ДМ, суд 30 грудня 2019 року оголосив вирок Золтану Андруску, який раніше зізнався в причетності до вбивства журналіста-розслідувача Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Його засудили до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Куціяк став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Куціяка.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули обвинувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів. 

12 квітня ЗМІ повідомили, що Мірослав Марчек визнав провину. 7 червня 2019 року стало відомо, що Мірослав Марчек розповів, що замовником убивства був росіянин.

21 жовтня 2019 року в Словаччині прокурор передав до суду обвинувальний акт проти одного з найбагатших бізнесменів країни Маріана Кочнера, а також щодо Альони Шушової, Томаша Сабо, Мирослава Марчека та Золтана Андруска, у справі про вбивство словацького журналіста Aktualíty Яна Куціяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Фото: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY