detector.media
24.07.2020 12:42
«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook
«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook
Позов банку також стосується інтернет-видання Znaj.ua.

Ведучий «Еспресо» Сергій Руденко 24 липня 2020 року повідомив, що з ним судиться «РВС банк», який вимагає спростувати його пост у Facebook про вплив на банк колишнього депутата Руслана Демчака.  

За даними з Єдиного державного реєстру судових рішень, «РВС банк» 24 жовтня 2019 року подав позов про захист ділової репутації та спростування інформації проти Сергія Руденка та ТОВ «Знай» (інтернет-видання Znaj.ua). Дарницький районний суд Києва 11 листопада 2019 року відкрив провадження за цим позовом.

«Фінансова установа звинувачує мене у підриві ділової репутації банку. І зруйнував я цю репутацію, написавши пост на Facebook, який потім був процитований одним із інтернет-видань», – розповів пан Руденко.

Він уточнив, що загадував банк у контексті історії з Русланом Демчаком, який балотувався в 2019 році до Верховної Ради. Банк, своєю чергою, попросив суд зобов’язати Сергія Руденка опублікувати на своїй сторінці пост-спростування: «1.07.2019 року на моїй персональній сторінці було розміщено пост про те, що Руслан Демчак контролює "РВС банк", ця інформація є недостовірною у зв’язку з тим, що пан Руслан Демчак не є ані акціонером, ані кінцевим беніфіціарним власником АТ "РВС банк"».

Водночас ведучий звернув увагу, що 11 грудня 2019 року Руслан Демчак став офіційним акціонером банку, а 3 березня 2020 року він очолив наглядову раду Акціонерного товариства «РВС банк».

«Звісно ж, це – просто "совпадєніє". Не контролював, не контролював банк, а тут раптом раз – і акціонер. Два – і вже голова наглядової ради. А "РВС банк" все наполягає в суді, що Демчак немає жодного стосунку до банку», – додав пан Руденко.

Наступне засідання в цій справі призначене на 1 жовтня 2020 року, на 11:00.

Нагадаємо, Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду 27 травня 2020 року не задовольнив позов колишнього голови правління «ПриватБанку» Олександра Дубілета до банку, інформагентства «Інтерфакс-Україна» та Олександра Шлапака, який замінив його на посаді після націоналізації. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY