detector.media
21.07.2020 16:10
«Погані дороги» Наталії Ворожбит відібрали до конкурсної програми Венеційського фестивалю
«Погані дороги» Наталії Ворожбит відібрали до конкурсної програми Венеційського фестивалю
Дебютний повнометражний ігровий фільм Наталії Ворожбит «Погані дороги» візьме участь в конкурсній програми Тиждень критики 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє пресслужба продакшену Kristi Films, який займався виробництвом фільму. 

«Погані дороги» - це екранізація однойменної п'єси Наталії Ворожбит. Фільм скаладатиметься з п'яти, що розкажуть реальнії історії мешканців Донбасу та українських військових, чиє життя проходить по обидві сторони лінії розмежування. Усі п'ять новел об'єднані темою доріг.  

«Це авторська рефлексія на десятки інтерв'ю і свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене – величезний стимул продовжувати знімати кіно, адже до цього моменту я сумнівалася, а чи не запізно я взялася за режисуру», — прокоментувала Наталія Ворожбит.

Уперше п’єса «Погані дороги» була поставлена у Лондонському театрі Royal Court в жовтні 2017 року. Тоді ж був написаний і сценарій фільму. За словами продюсера фільму Юрія Мінзянова, це він запропонував Наталії Ворожбит написати сценарій до стрічки та стати її режисеркою.  

Зйомки розпочалися у вересні 2019 року. Фільм вироблено за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на нього 11 млн грн.

Венеційський кінофестиваль має відбутися з 2 по 12 вересня 2020 року.

Конкурсна програма Тиждень критики — це незалежна паралельна програма фестивалю, яка проводиться Національною спілкою італійських кінокритиків (SNCCI) у Венеції вже в 35-й раз. Цьогоріч до програми увійшли дев’ять дебютних фільмів з різних країн світу. 

Українська прем’єра стрічки «Погані дороги» очікується восени 2020 року.

Фото: пресслужба Kristi Films

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY