detector.media
20.07.2020 17:01
До 22 липня – набір на програму Фонду Thomson Reuters «Висвітлення глобальних подій на прикладі COVID-19»
Сама програма відбудеться з 5 серпня по 7 жовтня 2020 року.

Фонд Thomson Reuters набирає російськомовних журналістів і фрілансерів з країн Балтії, Східної Європи, Центральної Азії, Кавказу та України на 9-ти тижневу онлайн-програму «Висвітлення глобальних подій на прикладі COVID-19». Прийом заявок триватиме до 22 липня включно.

Цілі програми – підвищити якість матеріалів щодо висвітлення пандемії, дати розуміння природи цього явища й підготувати учасників до роботи з темами глобальних лих і подій у майбутньому.

Онлайн-програма триватиме з 5 серпня по 7 жовтня 2020 року. Протягом дев’яти тижнів учасники програми матимуть доступ до онлайн платформи для отримання навичок висвітлення криз глобальних масштабів:

«В ході програми учасники будуть спільно працювати над створенням транскордонних матеріалів. За час участі в програмі кожен учасник значно розширить міжнародну мережу робочих контактів з колегами з інших країн. Програма не виплачує гонорарів. Витрати необхідні на створення матеріалів узгоджені з організаторами будуть компенсовані.

Учасники отримають доступ до відеобріфінгам з впливовими експертами та офіційними особами міжнародних організацій для отримання ексклюзивної інформації та нових ідей для публікацій про медичних, психологічних, соціальних, економічних, фінансових і ділових аспектах кризи та її наслідків, щоб вони та їх редакції змогли на високому рівні висвітлювати ключові події року. Учасникам буде надана консультативна підтримка в створенні актуальних матеріалів для ЗМІ, де вони працюють або з якими співпрацюють як фрілансери. Наставники з досвідом роботи в глобальних медіа допоможуть поліпшити якість журналістських матеріалів», – йдеться в повідомленні.

Програма буде тематично адаптуватися відповідно до розвитку подій. Вона дасть учасникам навички створення матеріалів про поточну пандемію та підготує до висвітлення подій глобального масштабу.

Учасники будуть зустрічатися 1-2 рази в тиждень для 90-хвилинної відеоконференції з тренерами й експертами, щоб взяти участь в майстер-класах, задати питання, поділитися ідеями, освоїти нові навички та застосувати їх на практиці. Ці зустрічі супроводжуватимуться методичними матеріалами.

Під час онлайн сесій будуть записуватися лише презентації тренерів, а також лекції запрошених доповідачів. Водночас взаємодії групи, обговорення й наставництво записуватися не будуть. Також дискусії та обговорення, зворотний зв'язок по створеним матеріалами триватимуть в закритому онлайн-чаті для учасників.

Окрім цих сесій, учасникам необхідно буде приділяти додатково 2-3 години на тиждень дослідженням, заходам та роботі в групах.

 

Кандидати повинні:

Технічні характеристики: заявники повинні мати доступ до мінімальної швидкості інтернету 1 МБ / с.

Фінансування: участь в програмі безкоштовна. Очікується, що учасники самостійно оплачують свої витрати на інтернет / передачу даних. Для підтримки створення контенту журналістських матеріалів будуть розглянуті заявки учасників на невеликі гранти. Програма не виплачує гонорарів. Витрати необхідні на створення матеріалів узгоджені з організаторами будуть компенсовані.

Необхідні матеріали для подачі заявки:

• 2 приклади робіт по даній темі (максимальний розмір файлу 5 МБ) – російською мовою;

• для штатних журналістів бажано надати лист (e-mail) підтримки від редакції в довільній формі російською або англійською мовою, де редактор підтверджує, що участь в програмі погоджено і тематика програми актуальна для публікації у відповідному ЗМІ.

Реєстрація: заповнити заявку до 22 липня 2020 року можна тут. Успішних кандидатів проінформують електронною поштою 29 липня 2020 року. Водночас організатори програми не коментуватимуть результати відбору.

При проблемах із заявкою необхідно звертатися на пошту TRFMedia@thomsonreuters.com з темою «RUHub».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY