detector.media
15.07.2020 12:40
Поліція відкрила провадження через перешкоджання журналістам АТН
Поліція відкрила провадження через перешкоджання журналістам АТН
Правоохоронці також розслідують крадіжку штатива від камери.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу харківської телекомпанії АТН. Про це Нацполіція Харківської області повідомила 14 липня.

Напад стався 14 липня, коли знімальна група готувала сюжет про жінку, яка, за попередніми даними правоохоронців, задушила 10-річного сина та скоїла самогубство. Журналісти написали заяву до поліції, що невідомий чоловік нецензурно висловлювався та погрожував їм фізичною розправою. Цю інформація внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Крім того, оператор повідомив, що під час сутички чоловік відібрав у нього штатив для відеокамери. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Харкові 14 липня напали на знімальну групу АТН, що готувала сюжет про самогубство жінки, яка задушила сина. За словами журналістів, чоловік відібрав у оператора штатив від відеокамери, кинувся на припаркований поруч автомобіль і відірвав дверні ручки. Потім він із групою невідомих почав кидати в знімальну групу каміння. Журналісту й оператору довелося покинути місце нападу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY