detector.media
16.07.2020 12:30
Мінкульт запропонував до обговорення нові правила проведення пітчингів Держкіно
Мінкульт запропонував до обговорення нові правила проведення пітчингів Держкіно
Пропонується, зокрема, враховувати попередні здобутки режисерів і продюсерів, які перетендують на державні кошти для виробництва своїх фільмів.

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України. 

До громадського обговорення пропонується проєкт наказу «Про затвердження Порядку та критеріїв проведення творчого конкурсу (пітчингу), а також порядку прийняття рішення Радою з державної підтримки кінематографії про надання державної підтримки у формах, передбачених пунктами 1-3 частини першої статті 7 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Основним нововведенням є обов’язкове додаткове оцінювання досвіду режисера та продюсера, а саме: економічних результатів (зокрема касових зборів вироблених фільмів), результатів участі у вітчизняних або міжнародних кінофестивалях, нагород, отриманих на кінофестивалях, економічна ефективність розповсюдження фільмів в Україні та за кордоном, рейтинги телевізійного перегляду, ефективність показів у інтернеті тощо. 

Так, досвід продюсера та режисера-постановника пропонуються оцінювати за такими критеріями:

Також пропонується створення двох експертних комісій:

Відповідно, кінопроєкти пропонують оцінювати за такими критеріями:

1) творча складова: оригінальність ідеї; актуальність теми; драматургічна якість сценарію;

2) фінансово-економічна складова: відповідність бюджету кінопроєкту його масштабу; вартість товарів, робіт та послуг, включених до кошторису витрат; наявність інших джерел фінансування;

3) додаткові критерії: спрямованість на популяризацію українських цінностей, української мови та культури; залучення до реалізації кінопроєкту (виробництва фільму) студентів.

За новими правилами, до переліку переможців пітчінгу Радою мають входити кінопроєкти, які за підсумками двох етапів конкурсного відбору отримали загальну оцінку не нижче ніж 58 балів, або не нижче ніж 54 бали для дебютів, та були оцінені не менше як 2/3 від затвердженого складу Ради.

Зауваження та пропозиції прийматимуться до 27 липня 2020 року. З повним текстом наказу та додатками до нього можна ознайомитися на сайті міністерства. 

Нагадаємо, Держкіно оголосило проведення 14-го пітчингу для фільмів, телефільмів і телесеріалів. Для нього будуть дійсні старі правила.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY