detector.media
13.07.2020 12:35
Кабмін дозволив установам культури працювати до 23:00
Кабмін дозволив установам культури працювати до 23:00
Культурні установи, як і кінотеатри, можуть проводити заходи з наповненістю не більше 50%.

Кабінет Міністрів України дозволив установам культури на час карантину працювати до 23:00. Про це йдеться в постанові уряду від 8 липня.

Водночас заклади культури, кафе та нічні клуби повинні бути закриті з 23:00 до 7:00. У цей час можуть працювати лише кінотеатри та кафе, які здійснюють доставку замовлень.

«Ми всі бачимо на відео, як вони всі (клуби) працюють вночі – і їм нічого не заважає. У той же час, для установ культури, у тому числі театрів, є обмеження — розсадження шахматкою і обмеження роботи до 22 годин, хоча вони починають працювати о 19-20:00. Цими змінами, розробленими спільно з Міністерством охорони здоров’я та МВС, ми врегульовуємо, що нічні розважальні заклади не зможуть працювати після 23 години, зате для культурних заходів є певні зміни, які дозволять їм також працювати до 23 години, але з чіткими обмеженнями і правилами», — сказав міністр культури Олександр Ткаченко на засіданні уряду.

Відтепер опери, філармонії, театри, концертні майданчики можуть проводити заходи, проте з наповненістю не більше 50% чи «не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу».

Крім того, уряд дозволив не проходити обсервацію діячам культури, які приїжджають в Україну на запрошення культурних установ. Не перебувати на самоізоляції також дозволили ще одній особі, яка супроводжує діяча культури. Цей дозвіл діє за умови, якщо вони не контактували з хворими на COVID-19.

Як писав ДМ, 8 липня Кабінет Міністрів України виділив мільярд гривень на підтримку сфери культури та креативних індустрій.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підготував лист до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з закликом доопрацювати Державну програму стимулювання економіки та подолання наслідків пандемії.

24 квітня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав три законопроєкти щодо економічної підтримки культури та креативних індустрій через дію обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. А саме законопроєкти:  №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 3378 «Про внесення зміни до Бюджетного Кодексу України щодо державної підтримки сфери культури у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 3379 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Авторами цих проєктів, норми яких напрацювала міжфракційна робоча група, стали народні депутати з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітету свободи слова.

Зміни пропонуються до Бюджетного та Податкового кодексів України, а також до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу тощо.

13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3377.  16 червня депутати підтримали в другому читанні цей законопроєкт. Детальніше читайте тут

Крім того, 28 травня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернувся до уряду з проханням допомогти сфері культури в першому півріччі 2020 року. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 9 червня передав лист прем’єр-міністру Денису Шмигалю з проханням поновити фінансування відомства в розмірі двох мільярдів гривень.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY