detector.media
12.07.2020 11:41
Мовний омбудсмен очікує затвердження Кабміном програми розвитку української мови
Мовний омбудсмен очікує затвердження Кабміном програми розвитку української мови
І загалом розраховує на підтримку уряду.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь очікує затвердження Кабінетом міністрів програми розвитку української мови. Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Треба, щоб Кабмін допоміг затвердити програму розвитку, опанування української мови. Я вважаю, що це один із ключових документів. Це той документ, який дасть інструментарій, в який спосіб можна буде проводити і роботу з популяризації, і з пояснення основних норм закону про мову, і, звичайно, проводити відповідні дослідження», – сказав Тарас Кремінь.

Він також сподівається на підтримку уряду, тому що офіс Уповноваженого з захисту державної мови перебуває в структурі Кабміну України.

«Запуск інституції, її робота, тісна співпраця і з органами влади, і з відповідними міністерствами, контроль за виконанням. Це одне. А створення умов для опанування і підвищення рівня володіння української мови – це набагато інше», – зазначив Кремінь.

Нагадаємо, 8 липня 2020 року Кабмін призначив Тараса Кременя Уповноваженим із захисту державної мови. Його кандидатуру на цю посаду висунула Уповноважена із захисту прав людини Людмила Денісова. На цій посаді він змінив Тетяну Монахову. Серед причин звільнення вона назвала такі: за шість місяців так і не було створено секретаріат Уповноваженого і вона не отримала жодної зарплати.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY