detector.media
10.07.2020 19:54
Представництво ЄС в Україні закликало Верховну Раду ухвалити в першому читанні закон про медіа
Представництво ЄС в Україні закликало Верховну Раду ухвалити в першому читанні закон про медіа
Раніше з подібною заявою виступили у Раді Європи.

Представництво Європейського союзу в Україні закликало Верховну Раду ухвалити в першому читанні закон про медіа. Про це йдеться в повідомленні на офіційній фейсбук-сторінці представництва.

«Законопроект "Про медіа" є важливим кроком для приведення українського медійного законодавства у відповідність з правилами ЄС. Ми приєднуємся до закликів інших дипломатичних представництв щодо прийняття цього законопроєкту в першому читанні протягом поточної парламентської сесії. Це дозволить продовжити його подальше обговорення та доопрацювання із залученням усіх зацікавлених сторін», - йдеться в заяві.

Раніше офіс Ради Європи в Україні закликав Верховну Раду під час поточної сесії в першому читанні розглянути законопроєкт №2693-д «Про медіа». Експерти Ради Європи надали авторам законопроєкту свої рекомендації, частину з яких врахували при роботі над документом. 

Нагадаємо, 1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт № 2693-2.

З підготовленим робочою групою драфтом нової редакції законопроєкту «Про медіа» № 2693 можна ознайомитися на сайті «Детектор медіа».

Аналіз законопроєкту від Інституту масової інформації можна прочитати тут: частина 1частина 2. Аналіз законопроєкту від експертки «Детектора медіа» Галини Петренко читайте тут: переваги й недоліки доопрацьованого законопроєкту «Про медіа».

Офіс Ради Європи в Україні планує провести серію онлайн-обговорень оновленої версії законопроєкту

2 липня депутати від «Слуги народу» зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY