detector.media
10.07.2020 13:26
Сенцов розпочне зйомки фільму «Носоріг» восени 2020 року
Сенцов розпочне зйомки фільму «Носоріг» восени 2020 року
Кримінальная драма «Носоріг» є копродукцією України, Німеччини та Польщі.

Про це повідомляє пресслужба компанії «Артхаус Трафік», яка є одним із виробників фільму.

Події стрічки розгортаються в Україні в 90-ті роки. За словами Олега Сенцова,  існує багато фільмів про бандитів, але його цікавить перш за все людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може змінитися. Режисер також вважає, що немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки.

У 2012 році проєкт фільму переміг на 3-му пітчингу Держкіно, у 2013 році розпочалася підготовка до зйомок, але фільм так і не було знято через арешт Сенцова. 

Фільм створюється у копродукції України, Німеччини та Польщі. Українську сторону представляють компанії «Край кінема», заснована Олегом Сенцовим у 2008 році, та «Артхаус Трафік». Польскі партнери – Apple Film Production, німецька сторона – кінокомпанія Ma.ja.de. 

Загальний бюджет фільму складає 1,65 млн євро.

Нагадаємо, Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення щодо фінансової підтримки проєкту. Так, Держкіно виділить на виробництво 25 млн грн, що складає половину бюджету стрічки. 

Раніше проєкт Олега Сенцова отримав фінансову підтримку від німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту

Як писав «Детектора медіа», з 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали його в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Сенцова звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY