detector.media
09.07.2020 19:16
Росія внесла Бабченка до переліку терористів та екстремістів
Росія внесла Бабченка до переліку терористів та екстремістів
Раніше РФ звинуватила в «закликах до тероризму» директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаева. На цьому каналі деякий час працював в Україні Аркадій Бабченко.

Російського журналіста Аркадія Бабченка, який деякий час жив та працював в Україні, внесли в РФ до переліку терористів та екстремістів. Відповідний запис з'явився 9 липня на сайті Федеральної служби з фінансового моніторингу Росії, повідомляє ІМІ з посиланням на росЗМІ.

Причини внесення Бабченка до цього переліку не уточнюються.

Журналіст у Facebook розповів, що отримав повідомлення про блокування рахунків у російській платіжній системі.

Раніше в Росії обвинуватили юриста Дмитра Третьякова в закликах до екстремізму в інтернеті. За версією слідства, він поширив у телеграм-чат текст із каналу журналіста Аркадія Бабченка. Репост Третьяков супроводжував коментарем «Згоден». До Бабченка російські слідчі жодних претензій з приводу допису не висували.

Аркадій Бабченко у минулому - військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював воєнним кореспондентом газети «Московский комсомолец», кореспондентом на телеканалах, воєнним кореспондентом «Новой газеты». Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна. У лютому 2017 року після погроз залишив Росію, остерігаючись за своє життя. Жив в Ізраїлі та Чехії, згодом переїхав до України.

29 травня 2018 року стало відомо, що Аркадія Бабченка начебто застрелили. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

У листопаді 2019 року Бабченко заявив, що покинув Україну.

У червні 2020 РФ звинуватила в «закликах до тероризму» директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаева. На цьому каналі деякий час працював в Україні Аркадій Бабченко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY